Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen!

Září 2008

5 tipov pre ešte belšie zuby!

29. září 2008 v 17:45 | Vik a diva.sk |  Beauty


Krásny úsmev svedčí každému z nás bez rozdielu pohlavia. A krásny úsmev, to sú aj čarovne biele zuby.
Nepatríte medzi tých šťastlivcom, ktorým príroda dopriala zdravé zuby už od detstva? Nezúfajte. Aj keď žiarivý úsmev si vyžaduje starostlivosť, hollywoodsky stomatológ celebrít Dr. Jonathan B. Levine ponúka niekoľko zaručených rád, ako sa o zuby postarať, aby boli belšie a žiarivé bez drahých procedúr a prípravkov.

1. Jedlo ako škrabka na zuby

Červené víno, fajčenie, káva a čaj- najväčší nepriatelia belostného úsmevu. Na druhej strane medzi potravinami ľahko nájdeme tie, ktoré pôsobia opačne, teda majú schopnosť odstraňovať zo zubov zafarbenie. Medzi ne patria jablká, zeler, mrkva, špenát, hlávkový šalát a brokolica.

2. Vhodný rúž robí divy

Starou pravdou stále zostáva, že s vhodne zvoleným rúžom budú vaše zuby vyzerať belšie. Nesmiete však zabúdať na základné "rúžové" pravidlá: ak majú vaše zuby farbu šedú, vyhnite sa červeným rúžom. Vyskúšajte skôr tie s hnedým základom, napríklad ružový odtieň s nádychom hnedej. Ak máte zuby sfarbené dožlta, vylúčte všetky tmavé aj svetlé odtiene, rovnako rúže s lesklým efektom. Najvhodnejšie budú ružové odtiene s modrými podtónmi.

3. Opáľte sa!

Nielenže opálená pokožka vyzerá príťažlivejšie a zdravšie, dodáva vašim zúbkom jas, ľahšie vynikne ich bielosť. Ak ste sa cez leto nestihli prirodzene opáliť, vyskúšajte niektorý z tónovacích, či samoopaľovacích prípravkov, ktoré ponúka súčasný kozmetický trh.

4. Aj doplnky sú dôležité

Znie to neuveriteľne, ale aj doplnky dokážu pomôcť žiarivejšiemu úsmevu. Vyhýbajte sa zlatu, ktoré vyzdvihuje žlté tóny vašich zubov. Namiesto zlata uprednostnite lesknúce sa striebro, alebo doplnky trblietajúcej sa bielej farby.

5. A na koniec oblečenie

Ak si oblečiete biele tričko, iba zbytočne upozorníte, že vaše zuby nie sú rovnakej farby. Veľmi jednoduchý trik: zo šatníka vylúčte oblečenie v bielych a krémových farbách. Zredukovaním kontrastu sa odrazu objaví nádherný úsmev s bielymi zubami.

So slobodou v srdci

27. září 2008 v 14:51 | VIK |  Zaujímavosti
Človek ich skrotil. Ale v srdci koní drieme láska k slobode. V prírode žijú divé kone, ktoré buď ušli svojmu majiteľovi, alebo sa v divočine už narodili.

Symbol Ameriky
Američania si z koní spravili čosi ako národný symbol. Keď sa povie mustang, všetkým ihneď príde na myseľ nezávislosť samotnej krajiny. Okolo divých koní sa vedú polemiky, súvisiace s pôdou. je samozrejmé, že pozemky niekomu patria. Ale čo ak sa na nich usalaší divý kôň- stáva sa majetkom vlastníka pôdy? Právnici na to stále nenašli odpoveď, a tak môžu nespútané tátoše zatiaľ brázdiť zem.
Divokosť nevymrela.

Návod na prežitie
V divočine sa zvieratá musia spoliehať iba na seba a svoje zmysly, inak zahynú. Koňom najviac pomáha vynikajúci sluch. Dokážu zachytiť aj tie najjemnejšie zvuky a určiť ich smer. Problémy včak majú s identifikovaním ich pôvodcu zvukov. Uši plnia tiež ďalšiu funkciu, a to komunikačnú. Ak nimi kôň strihá dopredu, vyjadruje záujem. Ak smerujú dozadu, je nahnevaný.

Orlí zrak
pre ešte divokejších predchodcov dnešných koní bol obzvlášť dôležitý zrak. Kone majú dvakrát širšie zorné pole ako človek a práve to im umožňuje rýchlo spozorovať predátory. Matka prírody našťastie rátala s ich divokosťou, a tak im prirobila tretie očné viečko. To sa pohybuje vodorovne a lepšie chráni zviera pred úlomkami a nečistotami.

Dobrá voda
Kone zaujali i filmárov v Československu. začiatkom 80. rokov minulého storočia vznikol rodinný seriál Dobrá voda, kde zvieratá zohrávali najdôležitejšiu úlohu. Svetlo sveta uzrelo sedem epizód a v zaujímavých rolách sa predstavili legendy ako Petr Haničinec, Vladimír Dlouhý, Lukáš Vaculík a mnoho ďalších. Okrem atraktívnych záberov z prostredia chovného statku si diváci obľúbili i pravidelne odriekavanú konskú modlitbu. ,,Nasýť ma, pane, napoj ma a daj mi čistú, priestornú stajňu, keď skončená je denná práca,´´ znejú slová modlitby a pokračujú:,, Ak budeš ku mne láskavý, budem ti slúžiť s radosťou a nájdeš miesto v mojom srdci.´´

Vyznáš sa v trendoch?

17. září 2008 v 19:09 | VIK |  Testy
Myslíš, že na teba vo veciach módy a stylu len tak niekto nemá? Dokáž nám to v nasledujúcom teste. Za 5 minút sa dozvieš, aká veľká odborníčka si, alebo ako strašne by si vo svete módy pohorela!
1.Čím naposledy v módnom svte zabodovala kate Moss?
A. Svojou prvou kolekciou pre anglický módny reťazec Topshop
B. S priznaním, že bude navždy nosiť parochňu
C. S aférou, v ktorej si skočila do vlasov s kamoškou Naomi Campbell

2.Kto to je Christian Audigier?
A. Dal meno značke Audi
B. Nová hviezda českého hip-hopu
C. hlavní designér značky Ed hardy

3. O čo ide, keď sa povie hoodies?
A. O babičky v klobúkoch
B. O mikiny s kapucou
C. O členky známeho gangu

4.Čo sú wedges?
A. Roztrhané džínsi
B. Jedlo vegetariánov
C. Sandálky na ihliach

5.Čo znamená nude-look?
A. pobiehať polonahý
B. Outfity v telovej farbe
C. Look pomenovaný podľa herečky 60. rokov Emmy Nude

6. Kto alebo čo je Ray-Ban?
A. Kultovná značka okuliarov z 80.rokov
B. Spevák chalanskej kapely
C. Protivník Spider- Mana

7. Čím sa vyznačuje značka topánok Louboutin?
A. rýchlo v nich začnú zapáchať nohy
B. Červenými podrážkami aj na podpätkoch
C. Sú robené od veľkosti 43 a viac

8. Čo sú to Vans?
A. Fanúšikovia Vanessy paradise
B. počítačové víry
C. Topánky rovnako pomenovanej značky

9. Čo sú to peeptoes?
A. Tanečníčky v strip baroch
B. Africký druh vtáka
C. Lodičky s otvorenou špičkou



Riešenie:
Tak čo, už si to vymyslela? Toto sú správne odpovede: 1a, 2c, 3b, 4c, 5b, 6a, 7b, 8c, 9c. za každú správnu odpoveď si daj jeden bod. Sčítaj všetky body a mrkni sa na to, ako veľmi alebo málo ovládaš módni trend.

1-3 body
Katastrofa!
Ach beda, povedalo by sa v rozprávke... V trendoch sa vážne nevyznáš a nebojíme sa povedať, že je to priamo katastrofa. teda bola by, keby si to nejako zvlášť prežívala, čo ti nehrozí. O trendy sa totiž asi vôbec nezaujímaš, ale čo? To preca neni povinnosť! Možno by stačilo viac čítať náš web;-)!

4-6 bodov
Si v obraze
V trendoch dokážeš držať celkom slušne krok. Informuješ sa prostredníctvom televízie a časopisov, a tak sa o nich dokážeš baviť aj s ozajstnými stylingovými kráľovňami. Si síce trendy ale nerozplačeš sa, keď si zrovna nemôžeš zaobstarať najposlednejšiu novinku. A tak to má byť!
7-9 bodov
Trendy profík
Blahoželáme, si naozajstný fashion profík! V trendoch ťa len tak niekto nepredbehne! Poznáš tie naj značky, vieš o každom otvorenom obchode, neunikne ti nič, čo by práve prichádzalo do módy, takže to vypadá, že stabuješ po prehliadkovými mólami. Ale móda nie je všetko...

Pozor na prsty! Prezradia ťa!

17. září 2008 v 18:31 | VIK |  Zaujímavosti
Umenie vyčítať skutočnú povahu, nadanie a schopnosti človeka z jeho prstov existuje už niekoľko veľa rokov. Najskôr ho využívali kráľovia, dnes personálny manažéri, a naučiť sa ho môžeš aj ty...
Čo všetko prezradí tvoj malíček?
Čím menší rozdiel je medzi velkosťou malíčka a ukazováka, tím väčšiu máš schopnosť prímať výzvy a tím si tiež ctižiadostivejšia a odvážnejšia. Ak neni tvoj malíček do oblúku, ale rovný, si extrémne úprimná a nezaklamala by si ani na mučidlách.
Čo na teba prezradí tvoj prsteníček?
Ak je tvoj prsteníčk iba o niečo kratší ako ukazovák alebo sú rovnako veľké, vráví to o tebe, že sa rada mazlíš a si verná až za hrob. Dĺžka prsteníčku ukazuje tiež na rýchlosť myšlienok a úsudku. Ak máš naopak prsteníček krátky, vieš sa bez problémov presadiť medzi ostatnými. Rovný prsteníček signalizuje tiež vyvinuté ,,umelecké črevo´´!
Čo o tebe vraví tvoj prostredníček?
Nakláňa sa tvoj prostredníček k prsteníčku, si radšej sama alebo len s pár najbližšími priateľmi a si trochu hanblivá. Máš však prostredníček priemerne veľký, bude tvojou veľkou láskou niekto, kto si dokáže získať tvoje srdce premyšlavou chovaním a zdržanlivou povahou. Takže sa svojej tajnej láske radšej rovno kukni na prsty a možno z vás už čoskoro bude vysnení pár.
Čo naznačuje tvoj ukazovák?
Ak je tvoj ukazovák dlhší ako tvoj prsteníček, si sebavedomá a rada preberáš velenie. Možno s teba bude hovorkyňa triedy alebo dokonca školy. Dlhý ukazovák ukazuje na to, že sa rýchlo učíš cudzie jazyky a si dobrá v matematike. Ak je veľmi krátky, si neistá, a ak je nahnutý k prostredníčku, si naopak veľmi spontánna a poločenská.
Čo neutají tvoj palec?
Ak vieš svojim palcom vybočiť ďaleko do strany, si veľmi prispôsobivá a velkorysá. Podarí sa ti palec odkloniť len trošku, si prakticky založená a máš silnú vôľu. Ak nevieš palec ohnúť vôbec, vieš si zodpovedne s hocičím poradiť a si vodcovský typ. Ale záleží nielen na pohyblivosti: čím tučnejším tvoj palec je, tím lepšie máš sklony napr. k umeniu!
Aj toto sa dá vyčítať s prstov...
Ak máš najdlhšie prsty v celej tvojej partii, si z nich rozhodne najtrpezlivejšia a najzodpovednejšia. A okrem toho máš veľmi vyvinutý zmysel pre detail- si proste puntičkárka a máš rada poriadok. Sú tvoje prsty skôr krátke, rada sa rozhoduješ spontánne a možno trochu zbrkle. Ak máš silné prsty, rada si sem tam dopraješ luxus, si lahko snobská a si vyhlásená pôžitkárka zo sklonami k prejedaniu.

Zmeraj si svoje PQ

17. září 2008 v 17:45 | VIK |  Testy
Čo je to? PQ je skratka pre praktický kvocient, ktorý je pre život dôležitejší ako vedomosti z kníh. Na určité veci totiž musíš vekom prísť sama. Ako si na tom, pokiaľ ide o chalanov? Čo o nich vieš? Vieš predvídať ich reakcie? Hneď zistíš, do akej miery sa vyznáš v chalanskej realite.
Mozog!
1. Koľkokrát denne myslí priemerný chalan na sex?
A.39-krát
B.214-krát
C.7-krát
2.Čoho sa chalani najviac boja?
A. že nie sú dostatočne silný
B. toho, čo s nimi bude o 10 rokov
C. zlyhania pri partnerke
3.Čo robia vo svojom voľnom čase?
A.vyvaľujú sa na pohovke a pozerajú telku
B. riešia Playstation alebo Xbox
C.flákajú sa s kamarátmi!
City!
4.Koľko trvá chalanovi, kým vysloví ,,milujem ťa´´?
A. 3 mesiace
B.2 týždne
C. 6 mesiacov
5.U koho hľadajú chalani duševnú podporu?
A.u rodičov
B. u kamarátov
C. na internete
6. Čo dokáže vyvolať ich záujem?
A. skvelý zmysel pre humor
B. prsia veľkosti 4 a viac
C. absencia sexuálnych zábran
SEX!
7.Koľko spermií sa nachádza v 1ml ejakulátu?
A. 40-60 miliónov
B. 40-600 tisíc
C. 40-600
8.Koľkokrát denne majú chalani v priemere erekciu?
A. 11-krát
B. 9-krát
C. 20-krát
9.V akom veku majú chalani prvý sex?
A. 14rokov
B. 16rokov
C. 17 rokov
Style!
10. Ktorý kus oblečenia je v ich šatníku najdôležitejší?
A. košela
B. džínsy
C. opasok
11. Koľko párov tenisiek má priemerný chalan?
A. viac ako šesť
B. päť
C. jedny (smradľavé)
12. Akú veľkosť nohy má priemerný chalan?
A. 46
B. 38
C. 42
Vyhodnotenie
1-A 4-A 7-A 10-B
2-C 5-B 8-C 11-A
3-A 6-A 9-B 12-C
Za každú správnu odpoveď si pripočítaj 10 bodov!

80-100 Si génius!
Ak by v škole existoval predmet o chalanoch, bola by si najlepšia. Alebo by si ho vyučovala... V podstate už neexistuje nič, čo by si o našich necitlivých spolupútnikoch nevedela. Nepomáhal ti náhodou tvoj najlepší kamarát? Podozrivo dobre poznáš chalanský svet. Ehm?
40-80 Takmer dokonalá!
Výsledok nie je zlý, ale ani vynikajúci. Našťastie sa dá PQ rozvíjať. Možno by stačilo iba viac sledovať dianie okolo seba. Buď v strehu a všímaj si najmä detaily- tie ťa naučia najviac. Ak niečomu nerozumieš, vôbec sa nezdráhaj spýtať sa. Veď to predsa robíš pre seba. do toho!
0-40 Absolútne UFO!
Úprimne? Ty si asi ešte nikdy nestretla žiadneho chlapa! Z tvojich odpovedí vychádza, že nemáš ani tušenie, ako opačné pohlavie funguje. Nezaškodilo by získať zopár informácii z kníh, od kamarátok, kamarátov, súrodencov, matky, kohokoľvek. Len už otvor oči. Díky.

Ako nalíčiť očká

15. září 2008 v 13:23 | VIK a blog divcata.blog.cz |  Beauty

Oči posadené blízko seba
Nositeľkám blízko posadených očí doporučujeme zvoliť líčenie, kde tmavé očné tiene použijeme pri vonkajších kútikoch očí.Tým sa nám opticky vzdialia.
Začnite sa líčiť bledším očným tieňom od vnútorného kútika oka. Pozdĺž horných rias si nalíčte linku, ktorá vám bude k vonkajšiemu kútiku oko rozširovať. Aby sa nám oči opticky vzdialili, tiež zvýrazníme obočie, a to pri koreni nosa len slabo a postupne od strednej časti sa snažíme stmaviť, poprípade i predĺžiť za vonkajšie kútiky očí.
Oči posadené ďaleko od seba
Pri ďaleko posadených očiach sa snažíme, aby sme oči k sebe priblížili.Od vnútorného kútika oka smerom k obočiu použijeme intenzívnejší očný tieň. Smerom k vonkajšiemu kútiku oka tieň postupne slabne.Oči sa môžu zvýrazniť ceruzkou, farbu zvolíme podľa očného tieňa. Obočie zvýraznite hlavne nad koreňom nosa, tým sa nám opticky vzdialenosť medzi očami zmenší.
Oči hlboko posadené
Hlboko posadené oči sa snažíme presvetliť. Svetlý očný tieň nanesieme k vnútornému kútiku oka a od záhybu až po obočie. Jemnú linku si môžete dokresliť tesne nad hornými mihalnicami.Tmavým očným tieňom si zvýraznite obočie.
Oči vystupujúce
Vnútorný kútik oka nelíčime. Na horné viečko nanesieme tmavý očný tieň, ktorý pri vonkajšom kútiku oka vytiahneme až k obočiu.Tento tieň aplikujeme aj na spodné viečko asi do polovice jeho dĺžky.Kontúrou orámujte horné i dolné viečko. Pri vystupujúcich očiach sa nedoporúča používať perleťové tiene.

Roxy tento rok boduje

15. září 2008 v 13:19 | VIK a blog divcata.blog.cz |  Móda

Určite ste sa už stretli s touto dievčenskou značkou.Možno nie všetky pretože sa dostáva do popredia hlavne tento rok kedy nám prináša kolekciu novych vecí, ktoré bude určite IN túto sezónu.Takže tu je zopá HOT kúskov :)

Tenisky

15. září 2008 v 13:16 | VIK a blog divcata.blog.cz |  Móda
Aj vy milujete tenisky alebo dávate prednosť elegantosti??Tak toto určite poteší tie čo majú radšej pohodlné tenisky.





//

Sezóna bolesti hrdla

15. září 2008 v 13:11 | VIK a blog divcata.blog.cz |  Fittness zdravie a pod.

Pri prvých bolestiach v hrdle nie je potrebné hneď bežať k lekárovi, pomôcť si môžete aj sami, avšak treba začať okamžite ako sa prvé bolesti objavia. Ak svoje problémy podceníte, môžete skončiť nakoniec aj s antibiotikami a nepríjemným vysedávaním u lekára.

Prvou pomocou pri bolestiach v hrdle je kloktanie, jeho efekt zvýšite tým, že podporíte imunitný systém vitamínmi a hlavne dostatkom tekutín. Na trhu je aj dostatok bylinných a prírodných prípravkov na posilnenie imunity, osvedčeným prostriedkom je napríklad echinacea.

Do fitka bez líčidiel

15. září 2008 v 13:07 | VIK a blog divcata.blog.cz |  Beauty
Cvičenie prospieva krivkám tela a je potešením aj pre pleť. Napriek tomu sa vám môže zdať, že odkedy ste sa začali hýbať, vaša pokožka nevyzerá práve najlepšie a opäť sa vám začali robiť vyrážky. Príčinou môže byť nesprávna starostlivosť. Teraz to skúste takto:1. Preč s mejkapom! Pred vstupom do fitka sa odlíčte. Póry potrebujú pri potení voľne dýchať a mejkap môže prispievať k ich upchávaniu.
2. Priedušné oblečenie Cvičenie zvyšuje produkciu tepla i potu, čo podporuje činnosť mazových žliaz. Keď sa do hry zamieša syntetický cvičebný úbor a infekcia baktériami, ktoré žijú na povrchu kože, vyrážka je na svete. Voľte preto priedušné bavlnené oblečenie, ktoré odvádza z tela pot a nezadržiava teplo.
3. Sprcha čo najskôr Hneď po skončení tréningu sa osprchujte, aby ste z pokožky odstránili nečistoty a predišli infekcii.

Pleť v zime

15. září 2008 v 13:05 | VIK a blog divcata.blog.cz |  Beauty


Vonku začína byť poriadna zima. A to pre našu pleť znamená stres. Vyžaduje si preto osobitnú starostlivosť. Na čo si musíme dávať pozor, ak chceme, aby bola stále hebká a krásna?
Opakuje sa to každý rok. Keď počas príprav na sviatky všade vládne atmosféra radosti, naša pokožka sa neteší. Máme bledú pleť, popukané pery a drsné ruky. Je to nepríjemné, ale nerobte si starosti: správne vybratá starostlivosť na zimu pomôže na podobné problémy rýchlo zabudnúť!

Ako si správne žehliť vlasy?

14. září 2008 v 19:50 | VIK a wanda.sk |  Vlasy
Už dlhé roky bolo možné splniť sen všetkým ženám s rovnými vlasmi, vlny a kučery si vyčarovali na hlavách s pomocou natáčok a kulmy. Tie, čo už mali vlnité alebo kučeravé vlasy, mohli iba márne snívať o rovných. Od vynálezu žehličiek na vlasy sa však aj pre ne otvára viac možností, najmä možnosť, aby aj ich vlasy boli konečne rovné.
Vlasy sa vlnia a kučeravia kvôli hydrogénovým molekulám, vlastne kvôli vlhkosti, ktorá sa v nich nachádza. Žehličky na vlasy pomáhajú uvoľniť túto vlhkosť, a tým pomôžu vlasy vyrovnať.
Samozrejme, najobvyklejší spôsob vyrovnávania vlnitých vlasov je každé ráno po umytí vlasy do sucha vyfénovať. Je to jednoduché, avšak trvá to dosť dlho a na nešťastie, efekt rovných vlasov vydrží veľmi krátko. Na to, aby vaše vlasy zostali rovné až do večera, môžete rovno zabudnúť.
Najmä kvôli tomu, že efekt rovných vlasov vydrží naozaj dlho, sú v súčasnosti veľmi populárne vlasové žehličky. Sú vychvaľované a hojne používané viacerými celebritami. Najmä preto, že pomocou nich sa veľmi efektívne vyrovnajú všetky typy vlasov, dokonca aj husté, kučeravé a nepoddajné.
A ak vlasy vyžehlíte správne, krásny rovný účes vám vydrží aj niekoľko dní. Aby sa žehlička aj vo vašich rukách stala nástrojom profesionála, máme pre vás zopár tipov, ako ju používať.
Rady pred začiatkom žehlenia:
  • Vlasy musia byť suché
  • Vlasy dôkladne rozčešte a zbavte ich akéhokoľvek stylingu
  • Žehličku najprv nastavte na maximum, po cca 5 minútach stiahnite na požadovanú teplotu na jemné / zosvetlené vlasy nastavte žehličku vždy na teplotu nižšiu, na hrubšie vlasy používajte teplotu vyššiu
  • Vyskúšajte správne nastavenie teploty na pramienku vlasov - nikdy však nie na ofine
  • Vyčešte vrchné vlasy a zachyťte ich pomocou sponky alebo falošného štipca.
  • Pred použitím žehličky naneste got2b straight on - uhladzujúci sprej pre rovný a hladký účes, ktorý vďaka svojmu zloženiu udrží vo vlasoch vlhkosť a ponúka tak ochranu až do teploty 200 °C.
  • Pri nanášaní got2b straight on dodržujte vzdialenosť min. 20 cm z dôvodu rovnomerného rozptylu.
Postup pri žehlení:
  • Oddeľte tenký pramienok vlasov (max. v šírke zohriatej plochy žehličky), žehličku priložte ku korienkom a ťahajte po celej dĺžke prameňa vlasov.
  • nezabúdajte používať got2b straight on pred žehlením každého pramienku
  • pri žehlení berte do úvahy prirodzený rast vlasov
  • žehličku ťahajte plynule po vlase, nezastavujte sa v pohybe - radšej pramienok vyžehlite 2krát než raz veľmi pomaly
  • pramienok vlasov držte vždy natiahnutý, pomôže Vám uchytenie končekov druhou rukou
  • pre mäkkú kontúru tvárovej časti pramienky ľahko podtáčajte, ako keby ste používali kefu pri fúkaní vlasov
  • vlasy nakoniec upravte pomocou laku na vlasy s leskom got2b sparkling, jednotlivé pramienky zdôraznite pomocou stylingovej gumy got2b chaotic.
Tipy a triky od kaderníka Tibora - vlasového technológa Schwarzkopf Professional
Pri žehlení vlasov vždy používajte výrobky, ktoré chránia vaše vlasy pred vysokou teplotou. - got2b straight on obsahuje špeciálne, tepelne odolné zložky, ktoré nielen chránia vlasy až do teploty 200 °C, ale vytvárajú mimoriadne jemnú ochrannú vrstvu, ktorá chráni vlasy pred nežiaducimi účinkami vlhkosti vzduchu.
Preto Váš účes vydrží omnoho dlhšie krásne rovný.
  • pre podporu objemu účesu ťahajte žehličku nahor smerom od hlavy
  • vlasy dokonale nevyžehlíte, pokiaľ nemáte dokonalý strih
  • vrchné vlasy, ktoré sú častejšie namáhané, vyžadujú dôkladnejšie prežehlenie
  • podtáčajte bočné partie smerom k tvári pre zdôraznenie postupného strihu vlasov

Starostlivosť o nechty

14. září 2008 v 19:44 | VIK a blog divcata.blog.cz |  Beauty
Väčšina z nás nevenuje svojim nechtom dostatočnú pozornosť. Ak sú príliš dlhé, jednoducho ich odstrihneme a ak sa ošúpe lak, použijeme odlakovač a je po probléme. A pritom si zaslúžia omnoho viacej pozornosti. Nechty ním svojou formou, štruktúrou a sfarbením ukazujú čo sa v našom tele odohráva a s akými ochoreniami bojujeme. Ak si predstavíme, že nechty narastú za mesiac 3 milimetre, vieme si ľahko prečítať, aké choroby nás trápia. Takže je naozaj výhodné použiť nechty ako zrkadlo nášho zdravia.

Poradňa

14. září 2008 v 19:40 | VIK |  Poradňa
Táto rubrika patrí všekým tým, ktorý majú osobný problém s dospievaním a inými vecami (intímnymi). Stačí, ak do komentárov napíšeš otázku, alebo problém ktorý máš a potom ho nájdeš aj s radou, alebo pripíšte mail a odpovieme vám na mail.

Chameleónka Kelly

14. září 2008 v 19:34 | VIK +daka stranka:P
Slávne hviezdy menia vizáž ako na bežiacom páse. Napríklad taká Kelly Clarkson -kľudne zmení svoj blonďatý look na čokoládovo hnedý. Ak sa chceš zminiť ako ona, prečítaj si tento článok a využi moje rady... Naviac ti prezradím, aký účes nosí Rihanna.

Dodneda!
Kelly Clarkson je čerstvá bunetka a teplý odtieˇn hnedej farby, ktorý rozžiarila zlatým melírom, si fantasticky užíva!
Potrebuješ: 1. Horkosladkúčokoládovú farbu (Shwarzkopf), 2. Dvojfarebný melír Palette Blond (Shwarzkopf), 3. Lesk na vlasy 4. Šampón na farbené vlasy (Dove) 5. Hydratačnú masku pre ztmavené vlasy (Dove).
Postup: Pri farbení používaj rukavice a chráň si tvár, pretože tmavé farby sa ťažko odstrańujú z pokožky, aj z oblečenia. Farbu sa snaž natierať rovnomerne a ak máš dlhé vlasy, vypočítaj si dvojtú dávku farby. O farbené vlasy sa musíš strať obzvlášť starotlivo, aby farba nezbledla, nevymývala sa a zostala čo najdlhšie sýta a lesklá. Ideálne su špeciálne
série prípravkov na farbené (ztmavené) vlasy a vyživujúce kúry. Táto investícia sa ti oplatí. po nafarbení sa vlasy krásne lesknú, pretože farby obsahujú zložky, ktoré vlasy úplne rozžiaria. Aby sa vlasy neleskli len prvý deň, používaj lesk v spreji, ktorý nelepí. Po zafarbení nechaj vlasy vyschnúť na vzduchu a až potom začni z melírovaním tenkých pramienkov. Ideálne je prefarbiť iba vrchnú časť vlasov, tie spodné nechaj kľudne tmavé. Farbu môžeš nanášať s pomocou alobalu a štetčeka, alebo priloženým aplikátorom.

Dohladka!
Na slávnostné akcie sa hodia dokonale hladké účesy, ktorím môžeš napomôcť žehličkou. A pôjdeš za dámu, presne ako Kelly!
Potrebuješ: 1. Šampón s kondicionérom pre farbené vlasy (Oriflame), 2. Špeciálnu penu na žehlenie vlasov Hot Iron Styling Mousse (Lybar), 3. Sprej na žiarivý lesk vlasov (Avon).
Postup: Do umytých vlasov votri penu určenú na žehlenie vlasov, ktorá vlasy ochráni pred vysokov teplotou. Dohladka vyžehlené vlasy postriekaj fixačným sprejom s leskom.

Jemné vlny!
Prírodné, ale aj prefarbené blond vlasy sa dajú nosiť všeliak. Blondínkam ale najvias slušia romantické, ale pri tom ležérne jemne zvlnené vlasy.

Potrebuješ: 1. Šampón na blond vlasy (Nivea), 2. Penové tužidlo na vlnité vlasy Twist & Curl Styling Mousse (Lybar), 3. Termoixačný sprej na vytvorenie vlnitých vlasov Hot Curl (L´Oréal), 4. Sprej na vlnité vlasy (Nivea).
Postup: Blond vlasy je dobré ošetrovať šampónom na blond vlasy. Potom už len stačí do vlasov votrieť penové tužidlo alebo termofixačný sprej, vlasy učesať, rukami vytvarovať vlny anechať uchnúť na vzduchu. Keď uschnú, môžeš ich speniť lakom na vlny.

Rihannin sexy look!
Keď budeš používať prostriedky na zväčšenie objemu vlasov, budeš si môcť dovoliť aj účes, akým sa často pýši krásna Rihanna.
Potrebuješ: 1. Šampón na zväčšenie objemu vlasov Volume lift (Nivea), 2. Lak na vlasy s push-up efektom na maximálny objem.
Postup: Po umytí vlasov so šampónom na zväčšenie objemu vyfénuj vlasy (hlavou dole) bez použitia hrebeňa. Iba cez prsty. Vlasy prestriekaj sprejom na objem a zviaž ich na temene hlavy a pre ešte dokonalejší efekt, jednotlyvé pramienky nakulmuj so vlniek.
Vložit odkaz

Urobíš pre svoju kamošku všetko?

14. září 2008 v 19:30 | VIK +daka stranka:P |  Testy
Dala by si za svoju kamarátku ruku do ohňa, alebo chvíľu rozmýšĺaš, než jej s niečim pomôžeš? Odpoveď nájdeš v tomto testíku!

1. Tvoja kamarátka sa zamilovala do toho istého chalana, ako ty. Ale on ťa poprosil, či by si mu s niečim nepomohla. Čo ty na to?
a)
Ani náhodou! Nechcem, aby nám nejaký týpek zničil naše kamrádstvo.
b) Pre istotu sa jej opýtam, či by jej to nevadilo.
c) Prečo nie, Moja kamoška sa určite neurazí.

2. Vaši ti zakážu kamarátiť sa s tvojou kamoškou. Počúvneš ich?
a)
Najprv sa ich opýtam, čo proti nej majú.
b) Trochu ma to zamrzí, ale potom urobím, čo mi povedali.
c)
Nie, toto si predsa nenechám rozkazovať!
3. Vadí ti, keď si o teba tvoja kamoška občas požičia oblečenie?
a)
Vôbec nie! Čo patrí mne, patrí aj mojej kamarátke!
b) Niekedy áno. Veď má tiež svoje oblečenie!
c)
Keď sa mi bude zdáť, že to preháňa, poviem jej to.
4. Budeš kryť svoju kamošku, keď začne chodiť za školu?
a)
Nie, to už mi pripadá veľa!
b) Kľudne, ale musí mi povedať, o čo ide.
c) Jasné! Keď budem môcť, vždy jej pomôžem z problémov.
5. Tvoja kamoška nemôže ísť na párty, pretože jej nieje dobre. Čo urobíš?
a)
Vyrazímtam sama, ale iba v prípade, že jej to prejde.
b) Budem sa o ňu starať. Na ďalšiu párty už určite pôjdeme spolu.
c) Pôjdem sama. Predsa sa kôli nej nevzdám skvelého večierku!
6. Zastaneš sa svojej kamarátky, keď sa bude s niekým hádať?
a)
Samozrejme. Veď je to moja kamoška!
b)
Nie! Do cudzích hádok ma nič nie je.
c) Pokiaľ má pravdu, tak ju určite podržím.

7. Tvoja kamoška chce ísť do kina, ale tebe sa nechce. Ako sa zachováš? a) Zostanem doma. keď tam nechcem ísť, tak nechcem. b) Urobím jej radosť a pôjdem s ňou. c) Prehovorím ju, aby sme si pustili napr. DVD u mňa doma.
8. Na nákupoch objavíte skvelú sukňu. Necháš ju svojej kamarátke? a) Pokiaľ jej bude slušiť viac ako mne, tak určite. b) Nie! Videla som ju ako prvá! c) Kľudne, ale niekedy si ju od nej požičiam!
9. Učiteľka teba, aj tvoju kamarátku pristihne pri opisovaní. Čo urobíš? a) Priznám sa. Na svoju kamarátku žalovať nebudem. b) Najskôr počkám, ako sa zachová moja kamoška. c) Bude, chcieť, aby kamoška priznala, že odo mňa opisovala!
Teraz si rýchlo spočítaj, koľko si získala bodov!


A
B
C
1

4
2
0
2

2
0
4
3

4
0
2
4

0
2
4
5

2
4
0
6

4
0
2
7

0
4
2
8

2
0
4
9

4
2
0
0-12 bodov

Kamarátstvo máš pod kontrolou
O tebe by sa dalo povedať, že vo všetkých vzťahoch potrebuješ mať nastavelé hranice a určitý poriadok. Nikdy by si sa nedala od nikoho využívať, ani keby to na teba skúšala tvoja kamoška. Práve vďaka tomu je vaše kamarátstvo založené na harmónii a hlbokej dôvere. Skoro vôbec sa nehádate a rozumiete si na jedničku. Super!
13-24 bodov
Stojíš nohami rovno na zemi!
Kamoška, s ktorou môžeš dlhé hodiny kecať o chlapcoch, chodiť na nákupy alebo chodiť na večierky, pre teba znamená naozaj veľa. Keď si chce od teba požičať bundu, nie si proti. No ale keby si mala klamať jej rodičom, radšej by si zaraila spiatočku, pretože nevieš, ako sa rozhodnúť. V Mala by si viac dôverovať svojej intuícii!

25-36 bodov
Priateľstvo je u teba na prvom mieste!
Pre svoju kamarátku by si urobila všetko na svete! Máš ju tak rada, že ti žiaden chalan, ani najlepší večierok nezabráni v tom, aby si ju nechala v problémoch. Bohužiaĺ sa ti potom ale stáva, že zabúdaš sama na seba! Preto sa občas zamysli nad tým, či iba nedávaš, a zzameraj sa aj na svoje vlastné potreby a priania!

Čo o tebe prezradia farby

14. září 2008 v 19:29 | VIK +daka stranka:P |  Testy
Skoro každý z ná má svoju obľúbenú farbu. Ale vedela si, že tvoja obľúbená farba môže tvojím priateľom prezradiť, aká si? Ak chceš vedieť, čo si o tebe môžu myslieť tvoji kamaráti, prečítaj si tento článok, možno sa aj ty dozvieš niečo o niekom, koho poznáš...

ORANŽOVÁ: Si srdcom aj dušou každého večierku! Rozbiehaš kadejakou párty a si dosť sexy:-) Miluješ život a randenie. Môžeš byť skvelá kamarátka, ale nemanipuluj s ľudmi v svojom okolí. Trpíš extrémnimi výkyvmi nálady. Snaž sa spoliehať viac na seba než na ostatných.
RUŽOVÁ: Taká milá a priateľská baba ako ty učiní každého šťastným! Si hrozne láskavá a šľachetná a o priateľov starostlivá:-). Romantičky ako ty dávajú svet do pohybu, ale je dobré občas si ty ružové okuliare dať dole... Neboj se častejšie hovoriť, čo si myslíš, a prestaň sa toľko viazať na kritiku okolia.
SVETLO MODRÁ: Si plná nápadov a máš srdce otvorené. Dokážeš dobre naslúchať. Vďaka svojmu snívaniu si často nevšimneš, čo se deje okolo teba. Keď si veselá alebo smutná, vždycky sršíš fantáziou a historkami. Dokážeš urovnať každú hádku, nemáš rada stres a stále niečo tvoríš.
TMAVO MODRÁ:Si mierumilovná, silná osobnosť, na ktorú sa dá spoľahnúť. Hovoríš, čo si myslíš. Niesi príliš zhovorčivá, nemáš potrebu sa niekomu spovedať. Chrániš si svoje súkromie, si dochvíľna, spoľahlivá a presná, ale pozor, aby to chvíľami nebola veľká nuda. Nebuď konzervatívna!
FIALOVÁ:Si vážna a múdra. Nikto ťa nemôže do ničoho nútiť proti tvojej vôli. Si kľudná a dôveryhodná, kadekto ťa chce za kamarátku, pretože si tak chápavá. Nemaj pocit, že bez teba sa zničí svet. Všetci na teba milujú tvoju zodpovednosť, ale je dobré ju ukázaťlen čas od času. Si ako hrob:-), tajomstvá u teba zostanú navždycky.
ČIERNA: Si bystrá, výkonná a sofistikovaná. So všetkým si vieš rady, nič pre teba nieje problém. Vyvaruj se prílišného množstva čiernej, ktorou sa obklopuješ, inak sa v nej utopíš. Neskrývaj svoj osobnostný potenciál a nenechávaj sa vyviesť z miery občasným nešťastím v životě. Veď predsa nemôže byť každý deň posvietený:-).
ČERVENÁ: Si veľký motivátor. Keď sa so zápalom do niečoho pustíš, nikto ťa nezastaví. Niekedy si až príliš priebojná - skús tiež trochu taktu a diplomácie. Si tak láskyplná a šľachetná, že ti nakoniec každý všetko odpustí. Niekedy bývaš až príliš agresívna. Pozor, aby si kvôli tomu nestratila niekoho blízkeho.
ŽLTÁ:Tvoje motto je ,zábava nadovšetko'. Si chápavá, pohotová, pravdepodobne bavič party a dokážeš myslieť do budúcna. Si radšej líder než iba člen skupiny. Niekedy máš tendenciu se trochu predvádzať. Keď si naladená a v svojom živle, je radosť s tebou tráviť čas. Ale keď niesi práve dobre naladená... o ou.
ZELENÁ: Si veľká optimistka. Mala by si ale premýšľať viec reálne, pretože nie vždy sa ti všetko podarí a potom si sklamaná. Tvoji priatelia ťa berú ako vtipná a pozitívne naladenú babu a práve preto je ich veľa. Ale dávaj si pozor, nechceš predsa celý život len snívať...

Aké baby sa páčia slovenským chalanom ???

14. září 2008 v 19:26 | VIK a daka stranka:P |  Zaujímavosti
Aké dievčatá sa páčia slovenským chalanom?
Čo ich viac priťahuje? Uprednostňujú veľké alebo malé prsia? Aké vlasy by mala mať? Čo si všímajú na jej tele a čo ich naopak vôbec nezaujíma? Prieskumu sa zúčastnilo niekoľko stoviek slovenských chalanov vo veku 13 až 26 rokov, ktorí na tieto a iné otázky odpovedali takto:
CLICK na celý članok ↓

Test 1 - Čo si o tebe myslia chalani ???

14. září 2008 v 19:24 | VIK +daka stranka:P |  Testy
1.Keď vieš,že sa dnes stretneš so svojim bývalým, oblečieš si niečo sexy?
A) Nie, je mi to jedno. (choď na otázku č.5)
B) Rozhoďne! (choď na otázku č.2)

Vplyv piva na ľudský organizmus

14. září 2008 v 19:18 | VIK a pivo.sk |  Správna životospráva
Z hľadiska výživnej hodnoty môžeme kľudne považovať piva za plnoprávnu potravinu. Túto skutočnosť často "narúša" obsah alkoholu, ktorý má za následok časté zneužívanie tohto božského nápoja za účelom dosiahnutia obľúbeného pocitu opojenia.
Aj napriek tomu je však pivo veľkou zásobárňou aminokyselín, potrebných na stavbu bielkovín v tele, má veľkú kalorickú hodnotu a preto môže slúžiť ako zdroj energie, ktorá sa v tele rýchlo uvoľňuje. Ďalej obsahuje množstvo vitamínov, prevažne zložiek B-komplexu, obsahuje aj veľké množstvo minerálnych ióntov a dokáže rýchlo dodať telu chýbajúce soli vylúčené potom a močom. Podporuje trávenie, doporučuje sa pri podvýžive, v rekonvalescencii, pri telesnej vyčerpanosti a podľa najnovších výskumov pomáha regenerovať poškodenú pečeň. Svojim obsahom estrogénov má priaznivý vplyv na pohlavnú hormonálnu činnosť a na celkový metabolizmus. Tieto liečebné vlastnosti piva si všimli už v starom Egypte, kde sa aktívne využívalo na lekárske účely.
Podľa talianskeho časopisu Birra e malto sa pivo doporučuje dojčiacim matkám, pretože pivo obsahuje vitamíny a dráždivé látky, ktoré priaznivo pôsobia na ich telesný stav. Pre porovnanie: Sto gramov plzenského piva má 45 kalórií, teda toľko, koľko má sto gramov ovocnej šťavy, ale pivo má pritom trikrát menej cukru. Napríklad 100 g koňaku má 75 kalórií, rovnaké množstvo sladkého vína 140 kalórií a kúsok torty 450 kalórií. Výživná hodnota štvrť litra piva odpovedá napríklad 150 g zemiakov, 50 g chleba, 12,5 ml slnečnicového oleja, 15 g masla alebo 90 g mäsa.
Podľa prof. Thorella, inak nositeľa Nobelovej ceny, malé množstvo alkoholu v pive povzbudzuje duševnú činnosť a schopnosť reakcie. Azda jeho jedinou nevýhodou je nízky obsah sodíka, preto je ideálne dochutiť si ho niečim slaným. O ďalších priaznivých účinkoch piva na ľudský organizmus sa dočítate na stránke rady lekára.

Avšak vedci v Škótsku dospeli k výsledku, že kto denne vypije viac ako pol litra piva a štvrť litra vína, žije nezdravo. Od roku 1978 pozorovali 5800 mužov. Pokiaľ týždenne nevypili viac ako tri a pol litra piva a dva a pol fľašky vína, ich zdravotný stav a úmrtnosť sa vôbec neodlišoval od ľudí, ktorí nepili alkoholické nápoje. U konzumentov, ktorí vypili ešte väčšie množstvo alkoholu, zaznamenali oveľa častejšie mozgové príhody. Dokonca u mužov, ktorí vypili týždenne viac ako deväť litrov piva, bolo riziko mozgovej príhody dvakrát vyššie ako u abstinentov. Vedci rovnako nenašli dôkaz, že alkohol chráni človeka pred infarktom.