Nesnívaj svoj život, ale ži svoj sen!

Rakovina z hranolčekov

8. září 2008 v 19:18 | VIK |  Správna životospráva
Ak ste doteraz nenašli dostatočne dobrý dôvod na to, aby ste prestali jesť hranolčeky, teraz ho máte. Nemeckí veci v nich našli rakovinotvornú látku- glycidamid. Nemávajte rukou, že ste o ňom vedeli už dávno. Glycidamid je niekoľkonásobne nebezpečnejší ako acrylamid, ktorý vedci objavili v smažených zemiakových pochúťkach už pred siedmimi rokmi. Máte teda rovno dva dôvody na ukončenie tejto nezdravej lásky. Rakovinotvorné látky vznikajú v zemiakoch pri spracovaní pri vysokých teplotáchm preto do nemilosti uvrhnite aj čipsy, zemiakové placky, krokety a americké zemiaky. Hraničná teplota bezpečnej úpravy je v tomto prípade 175 stupňov. Ak hranolčeky nesmažíte, ale pečiete v rúre pri nižšej teplote, ste v bezpečí. Ak teda nepoužívate klasický slnečnicový olej. Ten podporuje v zemiakoch tvorbu acrylamidov. Naopak, najneškodnejší je palmový olej.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

O čom chcete najviac čítať?

Hudba 8.1% (30)
Problémy 5.7% (21)
Príbehy 4.6% (17)
Móda, Kozmetika 49.3% (182)
Šport 3% (11)
Chalani 25.2% (93)
Iné 4.1% (15)

Komentáře

1 fenixovyslzy fenixovyslzy | E-mail | Web | 4. března 2017 v 13:39 | Reagovat

Mohu doporučit fenixovy slzy levně http://growmart.cz/grow-shop/konopna-lekarna/konopny-extrakt/?ref=1703&campaign=linky

2 Rickyharve Rickyharve | E-mail | Web | 22. července 2018 v 4:14 | Reagovat

Монолитное домостроение основано на процессе, при котором жидкая бетонная масса заливается в заготовленные конструкции – опалубки. Применяются две http://builderbest.byethost7.com/ разновидности опалубки – съемная и несъемная. Расскажем о том, как они выполняются и в чем состоит разница между этими типами опалубки.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama